СЪЮЗЪТ НА ЛАНДШАФТНИТЕ АРХИТЕКТИ В БЪЛГАРИЯ ОТПРАЗНУВА 10 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

Голям ‘‘Летен бал на ландшафтните архитекти‘‘ се организира на 14.06.2014 год. по случай 10 години Съюз на ландшафтните архитекти. Близо 100 души присъстваха на събитието, което се проведе в “Най-зелената сграда за 2012 година“ –Sofia Airport Center, гр.София. Заедно с 10 години СЛА се отбеляза и сребърния юбилей на Европейската федерация на ландшафтните архитекти – ИФЛА Европа.

Гостите на събитието бяха приветствани от председателя на СЛА – проф. д-р ланд. арх. Йордан Кулелиев. Той лично поздрави колегите си в залата и гостите по случай юбилея и разказа накратко за историческото развитие и утвърждаване на тази престижна професия, чиято роля в оформянето на съвременния облик на градовете, става все по-значима.
Присъстващите бяха поздравени от председателите на: Съюза на архитектите в България – арх. Георги Бакалов, РК София град към КАБ – арх. Николай Баровки, както и проф. д-р Веселина Троева, представител на Националния център по регионално развитие. Поздравителни адреси по случая бяха прочетени от името на министъра на земеделието и храните, Димитър Греков, чл.-кор.проф.д.а.н.арх. Атанас Ковачев , Международната федерация на ландшафтните архитекти, Сдружение за развитие на планинските общини в Р. България. От Асоциация на производителите на декоративни растения връчиха почитен плакет на проф. Кулелиев. Плакетът беше връчен лично от инж. Трифон Трифонов.
С ‘‘Летният бал на ландшафтните архитекти‘‘ се поставя началото на поредица от събития посветени на популязирането на ландшафтната архитектура в България.
Подготвя се пътуваща изложба на тема: ‘‘Ландшафтната архитектура в България‘‘ с най-добрите примери от дейността на ландшафтните архитекти. Малка част бе показана на събитието в парка на ‘‘Най-зелената сграда за 2012 год.‘‘ – Sofia Airport Center , който е един отличен пример за професионализма на специалистите в тази област. От 9 юли до 23 юли тази година 60бр. табла ще бъдат експонирани в ‘‘Галерия на открито‘‘ на ‘‘Мостът на влюбените‘‘, НДК. След което ще отпътува за Бургас, Стара Загора, Пловдив и Русе.
През есента в гр. Русе ще се проведе международна конференция на тема ‘‘Ландшафта на р. Дунав- врата към Европа‘‘.
В следващата 1 година предстоят изложби, конференции, семинари и съвместни форуми с чуждестранни съсловни организации на актуални в сферата теми, като:‘‘Запознаване с Европейските нормативи в ландшафтната архитектура‘‘,‘‘Прилагане и спазване на Европейската конвенция за ландшафта‘‘, ретифицирана и от България през 2004 год.; ‘‘Подобряване и съхраняване на зелената система на бързо развиващите се градове‘‘ и др.
Гостите на Летния бал имаха удоволствието да се насладят още на развлекателна програма с танци на ‘‘Роберта балет‘‘, вицешампионите на България по стандартни танци от клуб ‘‘Дъга‘‘, както и музикални изпълнения на живо на Юлия от дует Мания, Борис Петров-Парчето и диджей Тони Джи. Водеща на официалната част на събитието беше репортерката от БТВ - Мария Ванкова.

Галерия със снимки от събитието можете да разгледате на:
http://www.ula-bg.com/product/%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7%D1%8A%D1%82-%D0%B...

Изпратените поздравителни адреси можете да прочетете в прикачените файлове:

 

Адрес

София 1756

София, ул. "Кракра" 11

ПРИЕМНО ВРЕМЕ НА СЛА:
Вторник 16.00-18.00ч
Четвъртък от 10.00-12.00ч

 

За контакт

Телефон

Пишете ни на

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...