ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА - Истанбул 19.04.-22.04.2018г.

Програма за посещение на фестивала на лалетата 19.04.-22.04.2018г.
19.04.- 20:30 тръгване от София (ОМВ Цариградско шосе) и 22:00 тръгване Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург).
20.04. Пристигане в Истанбул рано сутринта. При възможност настаняване в хотела.Ако няма свободни стаи настаняването ще става след 13.00! 08:30 ПОДАРЪК! Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност - три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил. Свободно време или Пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г. като огромно съоръжение за конни състезания; Синята джамия – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. 20:00 По желание вечеря в рибен ресторант . Нощувка.
21.04. Закуска 09:00 Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български език. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали... 11.00 Посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай - най-красивия дворец в Истанбул, наричан още Малкия Версай. В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала се намира най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби.
14.00 За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Новият Outlet Via Port Venecia, Ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки.
20:00 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка.
22.04.2018 Закуска. Освобождаване на хотела 09,00. Миниатюрк е открит музей на турската архитектура, бит и култура. Построен е за около две години и е открит за посещения на 23 април 2003 г. Паркът е разположен на североизточния бряг на Златния рог в Истанбул, току до самото му начало. Както и при други подобни открити музеи в света, паркът се състои от точни триизмерни модели, изработени в мащаб 1:25. Засега са изградени 105 модела на най-известните монументални творби, отразяващи културното наследство на Турция. 45 от моделите са от Истанбул, 45 от Анадола и 15 са от османски територии, които днес са извън Турция. Запазено е допълнително място за потенциални бъдещи модели. Моделите са изключително точни копия на оригиналите. Общата застроена площ на парка е около 60 000 квадратни метра (60 декара) и се счита, че е най-големия такъв музей в света.Посещение на новооткритата българска църква св.Стефан Отпътуване към Одрин Свободно време за покупки , разходка и обяд .Отпътуване към България
Цена 195 лв.
Цента включва: Транспорт, 2 нощувки със закуски,медицинска застраховка/за лица над 65г.-доплащане 5лв./придружаващ туроператор. Посещение парка ЕМИРГАН Посещение на Църквата Св. Стефан /за записалите Миния Турк/ Посещение на Одрин
Цената не включва:
Ресторант Кум Капъ- 35Евро /бр.
Пешеходна обиколка на историческия център- 15евро/без входните билети за обектите/бр.
Круиз по пролива Босфор - 20 Евро /бр.
дворец Долмабахче Сарай -25 евро/включен билет/ бр.
Посещение на бар вариете -30 евро/бр.
ВЕЧЕРЯ по Босфора - 50 евро /бр.
Посещение на Миния Тюрк - 15 евро / включен билет/ бр.
ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС КЪМ ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТАТА И СИЛНА АНГАЖИРАНОСТ НА ХОТЕЛИТЕ МОЛЯ НАПРАВЕТЕ ВАШИТЕ ЗАЯВКИ В СРОК ДО 16.02.2018

С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА VALENA VIP TRAVEL

 

Адрес

София 1756

София, ул. "Кракра" 11

ПРИЕМНО ВРЕМЕ НА СЛА:
Вторник 16.00-18.00ч
Четвъртък от 10.00-12.00ч

 

За контакт

Телефон

Пишете ни на

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...