Рожденият ден на IFLA Europe!

С това писмо до всички членове на ИФЛА от Ana Luengo, President, IFLA Europe, Vice-president, International Federation of Landscape Architects (Europe) изразява своето желание да ни направи съпричастни със Сребърният Юбилей и да станем участници на този празник.

Ето го и текста на писмото:

От името на Изпълнителния Комитет на IFLA (ExCo):

До членовете на национални асоциации,
Сребърен Юбилей на IFLA Европа

Уважаеми колеги,
Преди двадесет и пет години, десет европейски професионални ландшафтни архитекти се срещнаха в Vilvoorde (Белгия), за да се създадът Европейска фондация за ландшафтна архитектура (EFLA), вдъхновени от международния опит през 1948 г. като свидетели на създаването на Международната федерация на ландшафтните архитекти (IFLA), и с вярата, че нашият начин на възприемане и разбиране на света - получен от нашата професия - може да допринесе за неговото развитие.
Европейската фондация за ландшафтна архитектура оттогава порасна и се промени по много различни начини. Една от промените е името, което от Европейска фондация за ландшафтна архитектура бе променено на Европейска федерация за ландшафтна архитектура и най-накрая на IFLA Европа вследствие на споразумението "Coming Together" между IFLA и EFLA и превръщането на организацията в европейския регион на IFLA.
Днес, въпреки временната криза, която преживява IFLA Европа, Сребърният Юбилей трябва да бъде честван като признание за нашата непрестанна работа. Ние трябва да продължим да вярваме, че нашите професионални умения ще ни позволят да разработим визия за бъдещето, и че обществото ще ни се довери в това предизвикателство. Това е в общи линии целта на този празник Сребърният Юбилей: да покаже богатата комплексност на ландшафтната мозайка, характеризираща работата ни, занимаваща се природата и културата, и смятайки човека и обществото за фокус на своите вярвания.
За постигането на тези цели е необходима вашата помощ; IFLA Europe не е нищо друго, освен материален израз на страстите, нуждите и целите на всяка една от своите национални асоциации - членове. Как можете да помогнете?

С публикуването логото на IFLA Europe Silver Jubilee, с приложен и линк към уебсайта www.iflaeurope.eu/SilverJubilee

Като ни изпратите информация за дейност, която ще бъде извършвана в сътрудничество с вашата асоциация

Нашата цел не е да се централизира Юбилеят като единично събитие , а по-скоро да покаже множество мероприятия в цяла Европа, което ще доведе до глобален цялостен подход; без значение от събитието, от защитата на някои дървета в защитена зона до летен фестивал.

Ana Luengo, President, IFLA Europe, Vice-president, International Federation of Landscape Architects (Europe)

 

Адрес

София 1756

София, ул. "Кракра" 11

ПРИЕМНО ВРЕМЕ НА СЛА:
Вторник 16.00-18.00ч
Четвъртък от 10.00-12.00ч

 

За контакт

Телефон

Пишете ни на

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...