Холандски дни на зеления град

На 21.11.2013 г. се проведе семинар на Холандското посолство "Холандски дни на зеления град". По покана на холандското посолство трима изтъкнати холандски експерти в областта представиха своите идеи и успешни проекти.
В рамките на събитието се проведоха 3 семинара, водени от холандските експерти по следните теми: „Озеленяване“, „Урбанизация и планиране“ и „Качествата и възможностите на водите в градска среда“. „Какво точно е Зеленият град? Мечта ли е или реалност? Това е концепция, която се базира на доказаните положителни ефекти, които имат устойчивата и здравословна среда на живот върху всички нас. Основан на реални данни и подкрепен с научни изследвания, зеленият град обещава едно ново бъдеще.“
Д-р Дуке Фабер, президент на Кралското общество за градинарство и растителност, и представител на Нидерландия на Холандския ден на зеления град, представи вижданията си върху „Зеленият град: Здравословен отговор на едно увеличаващо се градско общество“.
„Нови градове, благоприятни за живот и привлекателни“, с тази тема Ваутер Вос, директор международни проекти в Kuiper Compagnons, постави акцент върху храната, енергията, водата и сградите при планирането на нова среда за разрастващите се градове.
„Градско бъдеще, град, хора, светлина“ е социо-културно изследване, което бе представено от Марко Беволо. Той е основател на консултантска фирма в Айндховен, която се фокусира върху изследвания на бъдещето, стратегическо планиране и организационен дизайн на градовете. Повече от 10 години Марко Беволо ръководи проекти за бъдещото градско развитие за Philips Lighting EMEA. Той е независим творчески консултант, говорител и автор.
Сред специалните гости и участници бяха главният правителствен архитект на Кралство Нидерландия - Фриц ван Донген, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата Петър Диков. Презентация за София - състояние и перспективи за развитие на зелената система, изнесе главния архитект на София - Петър Диков.

Източник: citybuild.bg
Снимки: Див Рошков, https://www.facebook.com/divroshkov

 

Адрес

София 1756

София, ул. "Кракра" 11

ПРИЕМНО ВРЕМЕ НА СЛА:
Вторник 16.00-18.00ч
Четвъртък от 10.00-12.00ч

 

За контакт

Телефон

Пишете ни на

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...